Hoe controleer ik de audio-instellingen op mijn pc?

Hieronder vind je wat informatie over de controle van je microfoon en headset.

Windows Vista + Windows 7:

_ Klik op start > Configuratiescherm > Hardware en geluid / Geluid.
_ Open het ruitertje "Weergave" en controleer of de juiste headset als standaard is ingesteld.
_ Open het ruitertje "Opname" en controleer of de juiste microfoon als standaard is ingesteld.
_ Dubbelklik op de gewenste microfoon.
_ Selecteer dan in het venster dat verschijnt het ruitertje "Levels".
_ Controleer hier je instellingen en pas ze indien nodig aan.

Windows 8:

_ Open het configuratiescherm waarin je vanaf de rechter beeldschermrand naar binnen veegt en op Zoeken tipt (als je een muis gebruikt, wijs dan op de beeldschermhoek rechtsboven, beweeg de cursor naar beneden en klik vervolgens op Zoeken), voer de tekst "Configuratiescherm" in het zoekveld in en tip of klik dan op "Configuratiescherm".
_ Klik op Hardware en geluid / Geluid.
_ Open het ruitertje "Weergave" en controleer of de juiste headset als standaard is ingesteld.
_ Open het ruitertje "Opname" en controleer of de juiste microfoon als standaard is ingesteld.
_ Dubbelklik op de gewenste microfoon.
_ Selecteer dan in het venster dat verschijnt het ruitertje "Levels".
_ Controleer hier je instellingen en pas ze indien nodig aan.

Windows 10:

_ Klik met de rechter muisknop op het luidsprekertje in de werkbalk (rechtsonder op het beeldscherm).
_ Open het ruitertje "Weergave" en controleer of de juiste headset als standaard is ingesteld.
_ Open het ruitertje "Opname" en controleer of de juiste microfoon als standaard is ingesteld.
_ Dubbelklik op de gewenste microfoon.
_ Selecteer dan in het venster dat verschijnt het ruitertje "Levels".
_ Controleer hier je instellingen en pas ze indien nodig aan.

Mac:

_ Ga naar het Apple menu > Systeeminstellingen > Geluid.
_ Selecteer in het ruitertje "Output" de overeenkomstige microfoon in de lijst met beschikbare apparaten.
_ Selecteer in het ruitertje "Input" de overeenkomstige microfoon in de lijst met beschikbare apparaten.
_ Actualiseer dan de browser en log je dan in de virtuele klas in.